Op de natuurbegraafplaats zijn paden aangelegd zodat bezoekers rustig kunnen rondwandelen zonder de graven, bomen en struiken te schaden. Niet alle paden zijn geschikt voor mindervaliden. Wij hebben een voertuig beschikbaar om mindervaliden te begeleiden. Natuurbegraafplaats Elspeterbos is geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Parkeren kan bij het naastgelegen hotel- en conferentiecentrum Mennorode wanneer u daar uw afscheidsceremonie regelt. Anders is parkeren mogelijk alleen op aanwijzing van de medewerkers van Natuurbegraafplaats Elspeterbos.

Kapel

Op het terrein van hotel en congrescentrum Mennorode is een kapel waar, indien u dit wenst en de kapel op dat moment beschikbaar is, een afscheidsceremonie gehouden kan worden. U kunt hiervoor contact opnemen via e-mail reserveringen@mennorode.nl.

We kunnen u informeren over andere mogelijkheden in de buurt om een ceremonie te houden, bijvoorbeeld in Staverden of Uddel. 

Catering

Naast de natuurbegraafplaats ligt hotel en congrescentrum Mennorode, waar veel mogelijkheden zijn om samen te komen voor of na de afscheidsceremonie. U kunt informatie krijgen via hotel en congrescentrum Mennorode (tel. 0577-498111) of via uw uitvaartbegeleider.

Vervoer voor mindervaliden

Niet alle paden zijn geschikt voor mindervaliden. Wij hebben een voertuig beschikbaar om mindervaliden te begeleiden bij het uitzoeken van een laatste rustplaats of om deel te nemen aan een afscheidsceremonie.

Interieur kapel 'De Luwte'

Kist, urn of mand en kleding

In een natuurgraf dient de kist, urn of mand volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal te zijn. Bijvoorbeeld een ambachtelijk gemaakte houten kist zonder metalen beslag. U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of karton, een rieten mand of lijkwade. De lijkwade of kleding van de overledene dient ook te bestaan uit natuurlijk afbreekbaar materiaal, zoals linnen of ongebleekt katoen. De uitvaartverzorger die zorg draagt voor het afleggen van de overledene kan u hierover adviseren.

Natuurbegraafplaats Elspeterbos heeft afspraken gemaakt met het naastgelegen hotel- en conferentiecentrum Mennorode over de mogelijkheden van samenkomst en catering in combinatie met de uitvaart. Wij informeren u hier graag over. Ook kunt u informatie krijgen via Mennorode of via uw uitvaartbegeleider.

Deel deze pagina gemakkelijk met vrienden, familie of bekenden!