Natuurbegraven betekent gebruikmaken van een biologisch afbreekbare kist en het graf niet onderhouden. Begraven in de natuur gebeurt in verschillende vormen, maar dienen deze begraafplaatsen allen als laatste rustplaats in een stuk prachtige natuur.

Natuurbegraafplaats Elspeterbos richt zich behalve op de natuurlijke sfeer, ook op natuurbeheer van het Elspeterbos. Alleen echt noodzakelijk onderhoud wordt uitgevoerd, de natuur doet de rest. Zo krijgt de natuur de ruimte om in alle rust te kunnen groeien en bloeien.

Herinneringsbomen

Nabestaanden mogen grafmarkeringen neerleggen in de vorm van een eenvoudige boomschijf met inscriptie. Als u op zoek bent naar een duurzame herinnering, is het plaatsen van een herinneringsboom prachtig symbolisch. 

Een boom vormt een blijvende herinnering die troost kan bieden door de jaarlijkse cyclus van de natuur. Speciaal hiervoor hebben wij een herdenkingsbos ingericht.

Van levensboom naar herinneringsboom

Op onze natuurbegraafplaats mogen herinneringsbomen geplant worden in het speciaal daarvoor aangelegde Elspeets Herinneringsbos. Samen met ons plant u de boom op de gereserveerde locatie. Zo wordt uw eigen levensboom uiteindelijk een herinneringsboom voor uw nabestaanden. Ieder jaar eind november organiseren wij speciaal hiervoor boomplantdagen.

Deel deze pagina gemakkelijk met vrienden, familie of bekenden!