Oud en jong bos

Het eeuwenoude bos op landgoed Elspeterbos bestaat voornamelijk uit eiken en beuken. Tijdens een wandeling op het landgoed zult u veel karakteristieke bomen juist daar aantreffen. Het jonge bos is van meer recente datum en is gevarieerd in beplanting. Naast beuken en eiken zijn daar ook douglas spar, grove den, lariks en fijnspar te vinden. De natuurbegraafplaats ligt in het jongere gedeelte van landgoed Elspeterbos.

Leefplaats voor dieren

In het gebied leven kleine dieren als dassen, boommarters en vossen. Ook eekhoorns, konijnen en hazen zijn hier niet weg te denken. In de bomen maken bosvogels als houtduif, vink, zanglijster, merel en roodborstje graag hun nesten. Wie stil staat en goed luistert, kan ook de spechten horen die met hun karakteristieke geluid de bomen bekloppen. In het naaldbos leven de kuifmees, goudhaan en zwarte mees. Op enkele plaatsen zijn nesten van havik en buizerd gevonden, maar deze zogenaamde horsten bevinden zich in gebieden op het landgoed die niet toegankelijk zijn voor publiek.

Omheining

Bij zonsopkomst of -ondergang kunt u zelfs herten en reeën zien. Omdat de graven op voldoende diepte worden uitgegraven, kan het wild geen schade aanrichten. Toch is besloten om de natuurbegraafplaats te omheinen.

Deel deze pagina gemakkelijk met vrienden, familie of bekenden!