Eeuwige grafrust

Natuurbegraafplaats Elspeterbos wil zoveel mogelijk zorgen bij u en uw nabestaanden wegnemen, zowel voor als na de begrafenis. Voor alle praktische zaken is daarom bij de aanschaf van een natuurgraf gezorgd. De plek die u uitkiest als laatste rustplaats, is voor eeuwig voor u bestemd. De aankoop wordt officieel door het sluiten van een grafakte.

Onderhoud van het gebied

Omdat de graven opgaan in de natuur, is het onderhoud van een natuurbegraafplaats anders dan dat van een gewone begraafplaats. Onze medewerkers onderhouden het hele gebied aan de hand van een meerjarige beheerplan dat voorziet in natuurontwikkeling en -uitbreiding. U betaalt hiervoor niets extra’s.

Dubbelgraf, familiegraf of herbegraven

Als de ruimte aanwezig is, kunt u ook twee plekken naast elkaar reserveren. Ook is het mogelijk een familiegraf voor vier of meer personen uit te zoeken. Een herbegrafenis van een naaste is ook mogelijk op Natuurbegraafplaats Elspeterbos. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Een plek uitzoeken

Wilt u begraven worden in de natuur of zoekt u een laatste rustplaats voor uw dierbaren? Wandel over onze natuurbegraafplaats om een mooie en aansprekende plek te zoeken. U kunt zelf de plek uitkiezen die prettig aanvoelt. Dat kan onder een boom zijn, op een open plek, langs het pad, of net op dat ene zonnige plekje tussen de bomen. Alle graven zijn gesitueerd op een royaal stuk grond. Het graf wordt niet geruimd, want het grafrecht is eeuwigdurend. Nabestaanden kunnen de plek altijd terugvinden; we meten de ligging nauwkeurig uit, zodat u altijd en op de momenten dat u wilt, naar deze plek kunt teruggaan.

Sommige delen van de natuurbegraafplaats zijn al vrijgegeven voor graven, andere delen (nog) niet. Onze medewerkers kunnen u daarover meer vertellen en laten zien welke plekken te reserveren zijn. Wanneer u een plek gaat uitzoeken, zal een medewerker u begeleiden. We nemen daar de tijd voor en doen dat daarom altijd op afspraak. U kunt ons daarvoor bellen op 06-53467259 (Arjan Jurry) of een bericht sturen via deze website.

Genoeg ruimte

Natuurbegraafplaats Elspeterbos is groot voor het maximale aantal graven dat door de provincie is vastgesteld. De graven liggen verspreid over een fors gebied en liggen dikwijls ver uit elkaar. De ruime plekken liggen in overweldigende natuur.

elspeterbos rust ruimte

Wilt u op de hoogte gehouden worden door onze nieuwsbrief?

Deel deze pagina gemakkelijk met vrienden, familie of bekenden!